Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

Dental SPA centar je jedna od ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu. Paleta se kreće od parcijalnih i totalnih proteza, preko vizil proteza, metalokeramičkih mostova, i savršenih cirkonijumskih i bezmetanih krunica i faseta sa prirodnom transparencijom kao kod prirodnih zuba.

Treba imati u vidu da gubitak jednog ili više zuba narušavanja oralno zdravlje, oblik lica, lepotu osmeha i kvaliteta uzimanja hrane. Kod osoba kojima nedostaje jedan ili više zuba protetska nadoknada stabilizuje zagrižaj i sprečava pomeranje susednih zuba u prazan prostor, čime bi se skratio vek trajanja susednih zuba. 

U Dental SPA centru vodi se racuna i o funkcionalnost i o estetici. Naša lekari će Vam pomoći da iz celokupne ponude odaberete ono što Vama najviše odgovara, shodno potrebi i mogucnostima.

navlake za zube primer

Da li razmišljate o tome da postavite cirkonijumske navlake za zube kako biste ispravili nesavršenosti Vaših zuba? Da biste mogli da donesete ispravnu odluku kroz ovaj tekst ćemo Vam pokazati jedan primer iz naše prakkse i podeliti iskustva.


metalokeramičke krunice za zube

Želite da rešite problem nedostatka nekoliko zuba i imate dilemu koju vrstu navlake izabrati? Na internetu stalno pretražujete i čitate o potencijalnim rešenjima, ali niste sigurni šta da izaberete? Metalokeramicke krunice za zube su zlatni standard što se tiče odnosa cena-kvalitet i najbolje rešenje za najveći broj pacijenata. Ovaj članak posvećujemo isključivo metalokeramičkim zubnim nadoknadama.


bezmetalne krunice za zube

Čuli ste da bezmetalne krunice za zube garantuju savršene radove i zbog toga ste odlučili se da uradite bezmetalne krunice, ali ne znate šta Vas čeka u toku izrade? Bezmetalne navlake za zube izrađuju se kompjuterski, CAD/CAM tehnikom u nekoliko koraka. U ovom tekstu približićemo Vam sam proces izrade da biste znali šta da očekujete.   


krunice cirkon keramika

Cirkon keramika, ili full cirkonijum, često je pitanje koje postavljaju pacijenti, a da bi se odlučilo između ova dva treba znati šta je šta i šta se dobija jednim, a šta drugim. Zato pročitajte ovde šta su cirkon keramicke krunice i šta dobijate njima.


fasete za zube

Keramicke zubne fasete su tanke "ljuspice" koje se prave i postavljaju na prednju površinu zuba da bi zubi izgledali "holivudski savršeni". Pomoću njih je moguće nadoknaditi deo zuba, prekriti i zaštititi površinu zuba, a na taj načn i ispraviti (neznatno) krivo postavljene zube. Porcelanske fasete su tanke ljuspice od porcelana koje oblažu prednju stranu zuba i poboljšavaju izgled zuba.


beli vizil

Beli vizili je proteza za zube, odnosno vizil proteza sa najlakšom i najudobnijom osnovom od svih parcijalnih proteza. Baza se presuje od laganog poliuretanskog materijala i izuzetno je mehanički otporna i ujedno lagana. To su pokretne proteze koje nadoknađuju  veći broj izgubljenih zuba kada ne postoji indikacija za izadu mosta. Iz usta se vade radi održavanja higijene.


metalna vizil proteza

Kao i klasične parcijalne proteze, metalne skeletirane – vizil proteze, nadoknađuju gubitak većeg broja zuba. To je naprednija, čvršća i manje glomazna varijanta parcijalnih proteza koje se skidaju i vade iz usta radi održavanja higijene.  


akrilatna proteza za zube

Proteze za zube su zubne nadoknade koje nadoknadjuju gubitak većeg broja zuba i karakteristične su po tome što ih pacijent vadi iz usta da bi ih održavao. Mogu biti parcijalne i totalne, zavisno od broja preostalih zuba u ustima pacijenta. 


skripanje zubima bruksizam

Ako ste među onima koji "škripe" zubima zbog čega se često javlja bol u vilici i ne znate kako da se toga rešite, za početak je dobro da znate da niste usamljeni. Bruksizam, odnosno prekomerno, forsirano stiskanje i škripanje zubima česta je pojava, posebno kod starijih od 25 godina, bez obzira na pol.


proces pomeranja zuba

Da li treba nadoknaditi izvađeni zub ili ne? To je dilema koja se javlja kod mnogih ljudi. Neki će reci “Naravno, ako je to prednji zub i ako se vidi, a bočni baš i nije neophodno odmah nadoknaditi, jer se ne vidi, a i ima ih dovoljno, tako da to i nije tako vazno”.


zubni inlej

Karijes na zubima pravi manja ili veća ostečenja, koja je potrebno ispuniti na što bolji način. Kada se sa zuba otkloni karijes, na tom mestu se javlja prostor odnosno kavitet koji mora da se popuni. U slučaju velikih kaviteta obična plomba ispada ispada često, bilo da je helio ili amalgamska plomba, i nije trajno rešenje zbog veličine kaviteta. Ako Vam je plomba ispala, sva je prilika da je inlej rešenje za Vas.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...