• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

vizil proteza

Primer - Vizil proteza

Ukoliko ne znate kako vizil proteza izgleda i kako se kombinuje uz zubni most pogledajte ovaj primer rađen u specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar Niš.

Primer - Vizil proteza sa atačmenima 

Na sledećim slikama prikazana je metalna vizil proteza koju smo mi radili. U pitanju je donja metalna vizil proteza sa atečmenima koji služe za povezivanje proteze za most za zube. Pacijent nema donje bočne zube, dok su zubi koje ima u donjoj vilici bili oštećeni. Oštećeni zubi su izbrušeni i na njima je urađen metalokeramički most za zube, a na mostu se nalaze atečmeni za koje se drži vizil proteza. Prelaz između proteze i mosta je gotovo neprimetan.

Cene možete videti u cenovniku na našem sajtu, a za sve dodatne informacije nas možete pozvati.

Primer - Bela vizil proteza za donju vilicu

Na sledećim slikama je bela (providna, elastična) vizil proteza za donju vilicu rađena kod nas za pacijenta koji obostrano nema zadnje bočne zube. Osnova proteze je providna kao i kukice kojima se proteza vezuje za postojeće zube. Indikacija za ovakvu vrstu proteza je da pacijent ima deo zuba za koje će se povezazi kukicama proteza. Prednost je lagana, nema velike površine koje idu na nepce i ispod jezuka i izazivaju gađenje kod pacijenta zbog iritacije nepca.

Pogledajte detaljan opis idikacija, načina izrade i cene na ovoj stranici na našem sajtu: bele vizil proteze.

Primer - Bela vizil proteza za gornju vilicu

Ovo je belia vizil proteza za gornju vilicu rađena kod nas. Pacijent nema veći deo bočnih zuba. Osnova proteze je providna, kao i kukice, a spojnica preko nepca je maksimalno tanka i redukovana.

 


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...