Kozmetska stomatologija

~ Od usluga iz kozmetske stomatologije izdvajamo: beljenje zuba, profesionalno čišćenje kamenca i peskarenje zuba, zubni nakit, lifting osmeha, i dr. ~

Kozmetska stomatologija je posledica formiranih visokih kriterijuma u oceni lepote osmeha, pa i lica u celosti. U kozmetsku stomatologiju spadaju intervencije postavljanja plombi čiji oblik i boja savšeno odgovaraju osnovi zuba, estetska protetika, beljenje zuba, postavljanje zubnog nakita, kao i sve drugo što doprinosi savršenom izgledu.


  • www.dentalspa.co.rs

Ordinacijsko beljenje vrši se specijalnom LED lampom uz prethodno čišćenje i pripremu zuba i okolnih tkiva. Na desnima uz zube nanosi se zaštitno sredstvo za desni. Preparat za beljenje se nanosi na zube i osvetljava lampom na pola sata. Potrebne su dve do tri posete za savršenu belinu. U cenu beljenja uključene su sve posete i postupci, od početka do kraja.


Pored ordinacijskog beljenja zuba laserom ili lampom, u Dental SPA centru smo počeli sa izradom setova za van-ordinacijsko izbeljivanje zuba, odnosno za samostalno izbeljivanje zuba kod kuće. Ovo je veoma efikasna metoda koja je jeftinija od ordinacijskog beljenja, ali sam proces beljenja traje nešto duže.


Čvrste naslage koje se akumuliraju na površini zuba nazivaju se zubni kamenac. Pored toga što predstavlja veliki estetski problem, kamenac jedan od osnovnih uzročnika parodontopatije.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...