Stomatološki laser

~ Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase ~

zubar u ruci drzi glavu stomatoloskog lasera koji svetli pri vrhuLaserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

Laser koristimo u hirurgiji, lečenju paradontopatije, sterilizaciji zubnih džepova, za beljenje zuba, inciziju frenuluma, cirkumciziju umnjaka, desenzibilizaciju ogoljenog vrata zuba, lečenje kanala korena, i dr. Više o svakoj od ovih intervencija možete naći na našem sajtu.

najbolji zubar

Laserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu smo uključili diodni laser za zube američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu, još 2012. godine kao prva ordinacija u regionu!


lecenje paradentoze laserom

Paradentoza je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i kost koja podupire zube, a često se manifestuje kroz krvarenje desni (prvi znak), što u krajnjem stadijumu prouzrokuje ispadanje zuba. To je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima i može zahvatiti jedan ili više zuba. Po prvi put u Nišu se uz pomoć dentalnog lasera, jedinstvenog u ovom delu Srbije, možemo se uspešno izvesti lecenje paradentoze laserom.


zubni dzep

Zubni džep ili parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija. Ove naslage deluju svojim toksinima i dovode do upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Džep je pogodan za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.


frenulum jezika
frenulum jezika

Uklanjanje resice u ustima se može uraditi skalpelom i laserom. Operacija frenuluma se u Dental SPA centru radi primenom diodnog lasera velike snage. Intervencija se izvodi bezbolno. Laserski napravljeni rezovi ne krvare, ne bole, pa se i radi bez primene jake anestezijeEvo šta treba da znate pre intervencije.


lecenje zuba

Koren zuba i zubni živac se mogu inficirati, što je posledica prodora mikroorganizama u kanal zuba. Posledica je upala nerva zuba, što može prerasti i postati gangrena zuba, ili se čak i proširiti na kost oko zuba. U ovom slučaju, zub jako boli po pravilu, i obavezno je potrebno obaviti endodontskom (kanalnom) lečenje zuba. Klasično lečenje podrazumeva mehaničko čišćenje rotacionim instrumentima. U Dental SPA centru primenjujemo lečenje zuba laserom. Laser energijom koju oslobađa ubija bakterije i steriliše kanal.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...