Stomatološki laser

~ Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase ~

zubar u ruci drzi glavu stomatoloskog lasera koji svetli pri vrhuLaserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

Laser koristimo u hirurgiji, lečenju paradontopatije, sterilizaciji zubnih džepova, za beljenje zuba, inciziju frenuluma, cirkumciziju umnjaka, desenzibilizaciju ogoljenog vrata zuba, lečenje kanala korena, i dr. Više o svakoj od ovih intervencija možete naći na našem sajtu.

Primena lasera u Dental SPA

Laserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!


lecenje paradentoze laserom

Paradentoza je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i kost koja podupire zube, a često se manifestuje kroz krvarenje desni (prvi znak), što u krajnjem stadijumu prouzrokuje ispadanje zuba. To je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima i može zahvatiti jedan ili više zuba. Po prvi put u Nišu se uz pomoć dentalnog lasera, jedinstvenog u ovom delu Srbije, možemo se uspešno izvesti lecenje paradentoze laserom.


Laser i za beljenja zuba...

U stomatološkoj ordinaciji Dental SPA centar, od sada po prvi put u Nišu svoje zube možete izbeliti i uz pomoć lasera. Imamo veliko iskustvo sa beljenjem. Već dugo primenjujemo tehniku beljenja zuba lampom, i pravimo setove za kućno izbeljivanje zuba, ali je beljenje laserom inovativna tehnika beljenja sa kojom se rezultati postuzu mnogo brže.


Terapija zubnog džepa laserom

Parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija, koje deluju svojim toksinima i dovode upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Pogodan je za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.


Laserska incizija frenuluma

Frenulum je mišićno-sluzokožni vezivno nabor, koji je usnoj duplji uglavnom najizraženiji na spoju gornje usne i alveolarnog grebena gornje vilice. On postoji i na spoju donje usne i alveolarnog grebena donje vilice. Odstranjivanje frenuluma se u Dental SPA centru radi primenom diodnog lasera velike snage. Intervencija se izvodi laserski - apsolutno bezbolno. Laserski napravljeni rezovi ne krvare, ne bole, pa se i radi bez primene jake anestezije.


lecenje zuba

Koren zuba i zubni živac se mogu inficirati, što je posledica prodora mikroorganizama u kanal zuba. Posledica je upala nerva zuba, što može prerasti i postati gangrena zuba, ili se čak i proširiti na kost oko zuba. U ovom slučaju, zub jako boli po pravilu, i obavezno je potrebno obaviti endodontskom (kanalnom) lečenje zuba. Klasično lečenje podrazumeva mehaničko čišćenje rotacionim instrumentima. U Dental SPA centru primenjujemo lečenje zuba laserom. Laser energijom koju oslobađa ubija bakterije i steriliše kanal.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...