Beljenje zuba

~ U Dental SPA centru vršimo izbeljivanje zuba na 3 načina: (1) laserski, (2) lampom za izbeljivanje zuba, (3) izrađujemo setove za kućno beljenje zuba. ~

Ordinacijsko beljenje vrši se specijalnom LED lampom uz prethodno čišćenje i pripremu zuba i okolnih tkiva. Na desnima uz zube nanosi se zaštitno sredstvo za desni. Preparat za beljenje se nanosi na zube i osvetljava lampom na pola sata. Potrebne su dve do tri posete za savršenu belinu. U cenu beljenja uključene su sve posete i postupci, od početka do kraja.


Pored ordinacijskog beljenja zuba laserom ili lampom, u Dental SPA centru smo počeli sa izradom setova za van-ordinacijsko izbeljivanje zuba, odnosno za samostalno izbeljivanje zuba kod kuće. Ovo je veoma efikasna metoda koja je jeftinija od ordinacijskog beljenja, ali sam proces beljenja traje nešto duže.


Avitalni zubi tzv."mrtvi zubi", su oni kojima je izvadjen živac iz kanala korena. To su oni zubi koji su lečeni, ili je na njima rađena operacija. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih "živih" zuba. Potamnelom zubu možemo vratiti boju!


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...