• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Beljenje zuba - Metode, iskustva, cena | Dental SPA centar Niš

~ U Dental SPA centru vršimo izbeljivanje zuba na 3 načina: (1) laserski, (2) lampom za izbeljivanje zuba, (3) izrađujemo setove za kućno beljenje zuba. ~

avitalni zub

Izbeljivanje avitalnih zuba

Avitalni zub se još naziva i mrtav zub. Avitalni zub obično potamni posle nekog vremena nakon što je obavljeno vađenje živca. Izbeljivanje avitalnih zuba je moguće specijalnom procedurom u Dental SPA centru.

Šta znači "mrtav zub"?

Avitalan zub tzv. mrtav zub je onaj zub kome je izvršeno vađenje živca iz kanala korena. To su oni zubi koji su lečeni, ili je na njima rađena operacija. 

mrtav zub

Šta je sa bojom avitaln zuba?

Vremenom, nakon što je obaveljeno vađenje živca, mrtav zub menja boju i postaje primetno tamniji od okolnih "živih" zuba. Tamnija boja avitalnih zuba može predstavljati veliki estetski problem. Na steću, izbeljivanje mrtvog zuba je moguće.

Kako se vrši izbeljivanje avitalnog zuba?

Avitalni zubi slabo ili loše reaguju na klasične metode za beljenje zuba, pa se zbog toga podvrgavaju specijalnim metodama za izbeljivanje avitalnog zuba. Ako imate ovakav zub i ukoliko ne želite da zub brusite i stavljate mu krunicu, u Dental SPA centru možemo izbeliti ovakve zube specijalnim preparatima. U velikoj većini slučajeva metoda je uspešna. Procedura je sledeća:

  1. Zub se otvori tj. skine se deo plombe
  2. U otvor zub se ubaci gel za izbeljivanje
  3. Gel se menja na dva tri dana nekoliko puta dok se ne postigne željena bolja
  4. Zub se ponovo plombira plombom čija boja sada odgovara novoj svetlijoj boji zuba

Da li ima kontraindikacija?

Procedura je apsolutno bezbolna i nema nikakvih kontraidikacija.

Ako imate avitalni zub, za sve informacije vezane za mrtav zub i izbeljivanje avitalnog zuba slobodno nas kontaktirajte.

izbeljivanje avitalnog zuba


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...