User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

kompjuterska grafika nalik rentgentskom snimku ljudske glave snimane bocno, na kojoj je srvenom bojom oznacen impaktiran umnjak koji udara u susednu sedmicuČesto se dešava da umnjaci ne mogu u potpunosti da izniknu, pa se deo zuba vidi, a deo je pokriven parčetom mesa ispod kog se zavlači i raspada hrana. Taj prostor je teško dostupan za čišćenje, pa često dolazi do zapaljenja (perikoronitisa). Cirkumcizija je pravljenje reza kojim se uklanja deo mesa preko umnjaka. Umesto klasične intervencije skalperom, u Dental SPA centru ovakve intervencije vrše se laserskim nožem, bezbolno i bez krvi (u toku sečenja laser sprži kapilare).

Objektivni simptomi kod nicanja, mogu biti i jako ozbiljni. Osim bola, javljaju se otok, crvenilo podrucja, nemogucnost otvaranja usta, a u težim slucajevima povišena telesna temperatura i otok limfnih cvorova. Mogu se pojaviti i migrenozna glavobolja, bol u uhu, cak i nemogucnost pomeranja vrata.fotografija impaktiranog umnjaka slikana odozgo, gde se vide nabrekle desni

crtez poluimpaktiranog umnjaka koji udara u susedni zub i karijes na umnjaku i sedmiciZahvati kojima se ovakve situacije rešavaju razliciti su i variraju od jednostavnog ispiranja antiseptikom, pa sve do operativnih zahvata. U takvom slucaju najcešce radi tzv. cirkumcizija sluzokože koju umnjak nije u stanju da probije, ili dela sluzokoze koji pokriva zub. Ukoliko je to potrebno, može se u terapiju ukljuciti i antibiotik.

Ovakva intervencija se u Dental SPA centru radi uz primenu lasera. Laser u mnogome olakšava ovaj postupak, jer se cela intervencija radi samo uz primenu topikalne anestezije (sprej), izvodi se brzo preciznim rezom, nema krvarenja, a nakon toga pacijent je sposoban da odmah nastavi sa normalnim aktivnostima bez ikakvih pratecih tegoba.

slika zene sa bolom umnjaka. Na slici su oznaceni simptomi bol u uhu, bol pri gutanju, zadah, povecani limfni cvorovi

Laserski zahvat omogucuje zanemarljiv postoperativni bol u skoro svakom slucaju. Ovo smanjenje bola je rezulat jedinstvenih karakteristika laserskog zraka prilikom secenja tkiva, tako da nema više 'sirovih krajeva' kao kod secenja skalpelom. Kadgod da se cirkumcizija napravi na tkivu pomocu skalpela ili makaza inflamacija pocinje da se odvija. Ova inflamacija je rezultat interakcije sa cirkulatornim i limfnim sistemom. Pošto laserski zrak efektivno kauteriše limfni sistem mnogo je manji postoperativni otok. Tako da se pacijent oseca mnogo prijatnije tokom perioda opravka. Pored toga laserski zrak radi na temperaturi koja ga cini najefikasnijim u uništavanju bakterija koje imaju potencijal da prouzrokuju infekciju. Ovo je veoma važno u podrucjima gde je inace teško da se spreci delovanje bakterija na mesto hirurškog zahvata. Kod incizije skalpelom mali krvni sudovi su preseceni u koži kao i sloj tkiva ispod same kože. Ovi krvni sudovi mogu da 'procure' tokom zahvata pa cak i posle operacije. Tradicionalno problem se rešava spajanjem reza pomocu hemostatika, kauterizacijom ili držanjem gaze dok ne prestane krvarenje. Sve pomenute procedure oduzimaju vreme, što znaci da operacija duže traje i da je veci postoperativni otok. Laserski zrak je visoko efikasan koagulator malih krvnih sudova. Manje krvarenje tokom operacije znaci i krace vreme uzimanja anestetika i brže vreme oporavka.


Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane