• 018 588 727
 • 064 15 22 668
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Kozmetska stomatologija

~ Od usluga iz kozmetske stomatologije izdvajamo: beljenje zuba, profesionalno čišćenje kamenca i peskarenje zuba, zubni nakit, lifting osmeha, i dr. ~

estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je posledica formiranih visokih kriterijuma u oceni lepote. Estetska stomatologija uključuje estetske plombe za zube čiji oblik i boja savšeno odgovaraju osnovi zuba, ali se isto tako u estetsku stomatologiju ubrajaju i estetska protetika, beljenje zuba, postavljanje zubnog nakita, kao i sve drugo što doprinosi savršenom izgledu.

Tradicionalna vs. Estetska stomatologija

Tradicionalna stomatologija fokusirana na dijagnosticiranju, lečenju i prevenciji bolesti zuba i usta, dok estetska stomatologija prioritet daje estetici odnosno izgledu zuba, usta i lica, zadržavajući, naravno, medicinsku osnovu prevencije i lečenja zuba. Estetska stomatologija, je interdisciplinarna grana stomatologije i obuhvata skoro sve grane stomatologije:

 1. Restaurativna stomatologija,
 2. protetika,
 3. ortodoncija,
 4. parodontologija.

Odnosno, u estetsku stomatologiju ubrajamo sve šta ima za cilj sveukupni izgled pacijenta.

estetske plombe za zube

(Iskključivo) Estetski zahvati

Osim estetskog pristupa u terapiji bolesti zuba i desni postoje i isključivo estetski zahvati. U ove zahvate spadaju:

 1. uklanjanje pigmentacija,
 2. izbeljivanje zuba,
 3. korekcije desni,
 4. rekonstrukcija defekata zuba,
 5. itd.

Pigmentne naslage se najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima. Češće su kod pušača i običnim pranjem zuba ih nije moguće ukloniti. Međutim, ove naslage je moguće vrlo uspešno ukloniti čak i u prostoru između zuba posebnim aparatom koji koristimo u Dental SPA centru, čime se postiže utisak blagog izbeljivanja zuba, čak i pre samog čina beljenja zuba.

Gleđne defekte često nalazimo na vidljivim površinama zuba koji svojom hrapavošću postaju mesta podložna za taloženje plaka i stvaranje pigmentacije. Sitna oštećenja gleđi mogu se jednostavno ispraviti estetskim materijalima koji se savršeno uklapaju u okolnu boju zuba. 

Zašto je estetika važna

Usne i zubi vidljivi su u komunikaciji i već male promene na njima bitno poboljšavanju izgled što u velikoj meri dovodi do podizanju samopouzdanja. Veća oštećenja zubne supstance zahtevaju terapiju ispunom (postavljanje estetske plombe za zube) ili protetskim nadoknadom (krunice za zube, keramička ljuskica, zubni most). Boja, oblik i veličina moraju biti u savršenom skladu s prirodnim zubima i činiti funkcionalnu i estetsku celinu. Današnji materijali omogućuju najverniju reprodukciju predhodnog stanja, čak i poboljšanje izgleda pacijenta. 

U cilju estetske stomatologije, rade se tretmani za izbeljivanje zuba, ugradnja zubnog nakita, i sl., što umnogome doprinosi ulepšanju osmeha.

Estetska stomatologija u Dental SPA centru

Imperativ je da plombe za zube koje se u postavljaju u Dental SPA centru, krunice za zube i mostovi, kao i svi drugi radovi budu lepo i kvalitetno urađeni, jer je savršenstvo osmeha ono sto se danas ceni i traži. Možemo slobodno reći da mi ovu razliku ne pravimo i da se u Dental SPA centru u Nišu svaki rad posmatra kao estetski rad.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...