User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

dva cirkonijumska mosta, jedna solo cirkonijumska krunica prednjeg zuba i jedna krunica bocnog zubaPrirodni dijamant je materijal koji poseduje izuzetnu čvrstoću i lepotu. Od nedavno se u modernoj protetici takav, samo veštacki proizveden materijal - cirkon (Al-oksid), počeo koristiti kao zamena za metalnu bazu. Ovi radovi radovi smatraju se savršenstvom u modernoj protetici.  

Ovaj mineral uspešno koristi stomatologija i zubna tehnika, i od svih dental-keramičkih materijala, ubedljivo je materijal sa najboljim osobinama za modernu zubnu nadoknadu. Cirkonijumski radovi se izrađuju kompjuterski, čime se postiže savršena preciznost u izradi, naleganje, i spoj s gingivom.

primer zuba sa metalokeramickim zubnim mostom primer zuba sa bezmetalnim cirkonijumskim mostom 

Ovo je stari most sa metalnom
podlogom (metalo-keramika) 

Ovo je most od cirkonijuma 

Nedostatak pojedinh zuba dovodi do estetskih i zdravstvenih problema. Savremena stomatologija pruža veliki broj mogućih rešenja kojim se nedostatak zuba može nadoknaditi, a najadekvatnije rešenje bira sam pacijent u skladu sa svojim zahtevima i mogućnostima.  

Izradu cirkonijumskih krunica preporučujemo zbog neuporedivih estetskih prednosti. Zbog odsustva metala ispod keramike zub dobija transparenciju i prirodan izgled, tako da ga je teško razlikovati od prirodnih zuba. Odlično propušta svetlost i stoga zubi deluju autenticno, pa ne postoji bojazan da će se primećvati da zub nje pirodan. Skelet od cirkona se može izraditi u svim dentnim bojama, što garantuje dugotrajnost, bez pojave crnih metalnih rubova, usled povlacenja gingive tokom vremena.  

Osnovne prednosti cirkonijuma u odnosu na metal su :

- Savršeno prirodan izgled zuba. 

- Biokompatibilnost sa tkivima u ustima, zbog činjenice da je cirkonijum bioinertan i ne izaziva nikakve alergijske reakcije.

- Smanjen rizik od iritacije zubnog živca, zbog male termicke provodljivosti ovog materijala i potrebne minimalne preparacije zuba.

- Dugotrajni rezultati, zbog visoke mehaničke otpornosti i potpune odsutnosti korozije u ustima. Pljuvačka može delovati kao elektrolit ako ima više razlicitih metala u ustima.

- Ne izaziva tamnu prebojenost gingive oko vrata keramičke krunice, koja se ponekad može pojaviti kod zuba sa metalnom podlogom.

Istraživanja su pokazala da cirkonoksid poseduje izvanredne mehaničke karakteristike, jer i nakon 50 godina on ima veliku čvrstocu, te je neuporedivo najčvršci materijal. Cirkon omogućava proizvodnju pojedinačnih krunica, pa sve do mostova od 14 clanova.

Konačno, ne morate da krijete svoj osmeh zbog krivih, ili veštačkih nadoknada, nego ga sa ponosom istaknite!

izbruseni zubi pripremljeni za postavljanje zubnog mosta  zubi sa postavljenim mostom 
 situacija pre cirkonijuma ... ... i sa cirkonijumom. 

 

Pogledajte primere iz naše galerije:


Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane