• 018 588 727
  • 064 15 22 668
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • pon. - pet. 09:00 do 20:00 (sub. po zakazivanju)

Protetika

~ Protetika Niš: Dental SPA centar je stomatološka ordinacija sa najširom ponudom u oblasti protetike u regionu.

navlake za zube primer

Cirkonijumske navlake za zube

Da li razmišljate o tome da postavite cirkonijumske navlake za zube kako biste ispravili nesavršenosti Vaših zuba? Da biste mogli da donesete ispravnu odluku koji tip navlaka za zube je najbolji za Vas, kroz ovaj tekst ćemo Vam pokazati jedan primer iz naše prakkse i podeliti iskustva.

Kakva je bila situacija pre intervencije?

Na slici ispod je prikazano stanje zuba pacijeta koji nam se javio jer nije bio zadovoljan izgledom svojih gornjih zuba. Kao što slika zuba i prikazuje, prednje jedinice su okrnjene, dvojka je prilično oštećena, raspored zuba nije idealan, itd.

Pacijent je prethodno kod nas radio most za zube zbog nedostatka četvorke gore levo (pre 6-7 godina). Most koji je tada urađen je bočni gore-levo od zuba 3 do 5 (nedostajala je četvorka). Ovaj most je bočno i ne vidi se na slici (vidi se samo jedna strana prvog zuba a ostali se naziru), i generalno se ne vidi kada se pacijent smeje. Funkcija mu je isključivo pravilno žvakanje hrane. Pomenuti prethodo izrađeni most je takođe izrađen od cirkonijuma isključivo po želji pacijenta, mada je istu svrhu mogao da ima i metalokeramički most.

Ukoliko Vas interesuje razlika, prednosti i mane metalokeramike u odnosu na cirkonijum, više o metalokeramičkim mostovima možete pročitati ove: metalokeramičke krunice za zube.

osteceni zubi

Kako su navlake za zube rešile problem?

Pacijentu smo predložili navlake za zube u vidu mosta od cirkonijuma i to od 2 gore levo (od 3 do 6 je već postavljen most ranije zbog funkcije) pa sve do 6 gore desno. Slika navlaka za zube nakon cementiranja prikazana je dole. Kao što možete i uočiti u odnosu na prethodnu sliku, navlake su postavile gornje zube u savršen niz, i dale im savršeno prirodnu boju i izgled

cirkonijumske navlake za zube primer

Ukoliko Vas interesuje sam postupak izrade po fazama, pročitajte ovaj članak na našem sajtu: proces izrade bezmetalnih nadoknada.

Ukoliko želite da znate šta je cirkonijum i koje su prednosti i mane cirkonijumskih zuba, pročitajte ovaj članak na našem sajtu: cirkonski zubi.

Iskustva - krunice za zube

Iskustva pacijenta vezano za navlake za zube su pozitivna, a njegov izgled nakon završetka intervencije prikazuje slika dole. Ruku na srce, malo je neprirodno uvukao donju usnu kada smo ga fotografisali, što se vidi na slici, ali to samo govori u prilog tome da je zadovoljan i da je hteo da istakne svoje nove zube ;). 

Još jedno slično iskustvo možete pogledati i na video snimku koji smo pripremili za vas na linku estetske cirkonijumske krunice za zube primer video.

navlake za zube

Gde mogu saznati cenu?

Ukoliko Vas interesuje cena, pogledajte naš cenovnik na sledećem linku: navlake za zube cena.

Naravno, ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili pitanja u vezi navlaka za zube, stojimo Vam na raspolaganju. 

Pozovite odmah!


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...