krunice za zube primer

Estetske cirkonijumske krunice za zube - Primer 2021. (Video)

Želite full-cirkonijumske krunice za zube iz estetskih razloga? Pogledajte navlake za zube koje su u tu svrhu urađene u Dental SPA centru u Nišu.

Primer (Video)

Koji problem smo rešavali?

Pacijentkinja se javila sa željom da reši estetski problem sa zubima. Ona je imala urođeni nedostatak jednog lateralnog sekutića (dvojke), dok je drugi lateralni sekutić bio manji nego što je to normalno i atipičnog oblika. Mesto sekutića koji nedostaje je zauzeo stalni očnjak, a na mestu očnjaka je perzistirao mlečni očnjak. Pogledajte slike ispod.
losi zubi
krivi zubi
nedostaje zub

Koje su alternative predložene?

Naša praksa u Dental SPA centru je da pacijenta uvek sagledamo na najbolji mogući način i predložimo sve moguće alternative za rešavanje problema. Naravno, uz navođenje prednosti i eventualnih nedostataka svake alternative, tako da pacijent ima sve potrebne informacije kako bi odlučio šta je u njegovom najboljem interesu.

Obzirom da je pacijentkinja jako mlada, predložena joj je ortodontska terapija, kao najbolje moguće rešenje, da se izvadi mlečni očnjak i da se stalni očnjak terapijom vrati na svoje mesto. Da se na mestu nedostajućeg sekutića kasnije planira ugradnja implantata. Ovakvom terapijom bi se proširio prostor oko atipičnog lateralnog sekutića i kasnije bi bilo moguće samo nega preoblikovati krunicom.
Kako je ortodontska terapija dugotrajan proces, ona nije želela da problem reši na ovaj način i na čeka toliko vremana, pa joj je predloženo alternativno rešenje - full cirkonijum estetske krunice za zube. Pacijentkinji je predložena izrada kruna od punog cirkonijuma, pri čemu bi se nadoknadio prostor od vađenja mlečnog očnjaka, stalni očnjak problikovao u lateralni sekutić, a atipični stalni sekutić dobio normalnu formu i oblik.
Image

Koji su kranji rezultati?


Zubi su izbrušeni i uzeti otisci za krune. Više puta je rađena proba plastičnih zuba dok pacijentkinja nije bila zadovoljna oblikom zuba. Kada smo postigli željenu formu, dali smo rad na definitivno printanje. Urađeno je 8 kruna od punog cirkonijuma i pacijentkinja je bila prezadovoljna rezultatom. Pogledajte slike ispod.
krunice za zube
navlake za zube primer
navlake za zube cena

I na kraju...

U Dental SPA centru su u ponudi navlake za zube od različitih materijala. Ukoliko Vas interesujeu pojedini tipovi, pogledajte detalje o svakom tipu na našem sajtu na sledećim linkovima:
  1. Metalokeramičke krunice – zlatni standard za najveći broj pacijenata
  2. Bezmetalne krunice i mostovi - Proces izrade i vrste
  3. Cirkonijum krunice i mostovi – vrhunska estetika i maksimalna udobnost
  4. Krunice i mostovi od cirkon keramike

Ako vas interesuje cena navlake za zube ili ne znate za koji tip da se odlučite, pogledajte ovo:
  1. Krunice i mostovi za zube - Saveti, iskustva, cena
  2. Cene svih usluga: CENOVNIK