Ovde možete naći najčešca pitanja i odgovore koja smo postavili na osnovu pitanja koja su pristizala. Takođe, i Vi možete postaviti pitanje. Da biste postavili pitanje, izaberite pitanje najsličnije Vašem iz dole navedenih pitanja. Kada se otvori strana pitanja koje ste izabrali, na dnu svake strane nalazi se forma preko koje možete postaviti pitanje. Pitanje postaje vidljivo odmah na sajtu, a lekari Dental SPA centra dobijaju obaveštenje da je pitanje postavljeno, kako bi što pre odgovorili. Ukoliko želite, pitanje možete postaviti i slanjem emaila na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Na Vaša pitanja odgovara tim lekara Dental SPA centra u najkraćem mogućem roku.

 

Fasete predstavljaju tanak sloj materijala (keramike ili kompozita) koji prekriva vidljive površine zuba dajući lepši oblik i boju zubima.

Generalno, postoje dva opšte prihvaćena načina za izradu faseta: fasete od komozita ili fasete od keramike. Ukoliko su po Vašem mišljenju i mišljenju stomatologa fasete najbolje rešenje u Vašem slučaju i ukoliko imate indikacije za primenu faseta, odabir tipa faseta je na Vama! Obe vrste faseta Vam mogu dati lep osmijeh, mada razlika postoji.

PROČITAJ CEO TEKST: Kompozitne ili keramičke fasete ?

Kvar zuba sprečava pravilno pranje zuba. Žvakaće gume mogu da pomognu u sprečavanju kvara, ali onda moraju da se koriste one koje ne sadrže šećer već ksilotol (veštački zaslađivač). Bakterije kojih u našim ustima ima u ogromnim količinama koriste veštački zaslađivać kao šećer i problem po bakterije nastaje kada one počnu da vare taj veštački zaslađivač.

PROČITAJ CEO TEKST: Da li žvakaće gume sprečavaju kvar?

Sa oralnom higijenom kod dece treba početi veoma rano, već sa izbijanjem prvih, mlečnih zubića. U početku, dok je dete veoma malo, treba gazom koja je natopljena u čaj od kamilice blago prelaziti preko površina mlečnih zuba. Kada dete malo poraste, treba početi sa pranjem zuba bez paste, jer mala deca ne znaju da isperu usta.

PROČITAJ CEO TEKST: Kada treba početi sa pranjem zuba kod dece?

Da li se ove plombe moraju menjati ili ne proceniće sam stomatolog. Ako su ove plombe korektno urađene i ako nema vidljivog karijesa oko same plombe, sa promenom se moze sačekati. Trebaju se zameniti onda kada ispod njih postoji vidljiv karijes, ako su napukle, ili ako se javljaju bilo kakvi bolovi tog zuba sa plombom.
PROČITAJ CEO TEKST: Da li se stare amalgamske plombe moraju menjati?

Ukoliko imate pitanje koje nije među prethodno navedenim pitanjima, možete ga postaviti u ovoj sekciji. Pitanje postaje vidljivo odmah na sajtu, a lekari Dental SPA centra dobijaju obaveštenje da je postavljeno pitanje, kako bi što pre odgovorili. Navođenje email adrese nije obavezno. Ukoliko navedete adresu, adresa je vidljiva samo nama, a Vi ćete dobiti odgovor i preko sajta i na email. Ukoliko ne navedete, potrebno je da periodično proveravate sajt, a mi ćemo odgovoriti najkasnije u roku od 24 sata od kada je pitanje postavljeno.

PROČITAJ CEO TEKST: Pitanja koja nisu među gore navedenim

Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane