To se samo tako kaze, i nije tačno. Dok je zub imao "živac" (nervno-vaskularni snop), on se preko njega hranio. Pored nerva u zub je ulazila jedna mala arterija, a iz zuba je izlazila mala vena. Osnovna ishrana je išla preko te male arterije.

Kada je pulpa obolela, da bi zub bio sačuvan, potrebno je da se odstrani ta obolela pulpa ("živac") koja je hranila zub. Ali, vađenjem "živca" zub nije mrtav, jer on dobija ishranu iz krvnih sudova koji dolaze iz vilične kosti. Tačno je da je ishrana takvog zuba umanjena, ali on nije nikako mrtav. Jer, da je tako, organizam bi ga odbacio kao strano telo. Tako lečen zub je krtiji od ostalih zuba i često je potrebno da se ojača kočićem. Takav zub je često i tamniji od ostalih.

Problem potamnjivanja pojedinačnih zuba usled vađenja živca moguće je uspešno rešiti beljenjem svih, ili pojedinih zuba. Beljenje se u Dental SPA centru vrši nanošenjem specijalnih preparata koji se osvetljavaju posebnim lampama za beljenje, ili stomatološkim laserom. Ovim postupkom se može ujednačiti boja svih zuba. Detalje o načinima beljenja pojedinačnih i svih zuba možete nači u odgovarajućoj sekciji pod "uslugama" na ovom sajtu.


Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane