Tvrdi laser Waterlase iPlus

Bezbolne stomatološke intervencije najsavremenijim laserom

Protetika – Laserska pretprotetska priprema za novi zubni most

Protetika – Laserska pretprotetska priprema za novi zubni most

Potražite na internetu zubni most cena i videćete da itekako ima smisla voditi računa da navlake za zube dugo traju. Zubni most će trajati onoliko koliko se dobro pripreme nosači i okolne desni. Da bi sva protetika bila kvalitetna i dugotrajna, u Dental SPA centru, jedini u regionu, vršimo pripremu zuba i desni najsavremenijim laserom za tvrda tkiva Waterlase iPlus.

Bilo da već imate most i želite/treba da ga promenite, ili pravite novi most za zube, vek trajanja mosta umnogome zavisi i od pripreme okolnog tkiva. U nastavku ćemo izložiti zašto je to tako.

Kako da znate da je stari most za zube dotrajao?

Most za zube ima vek trajanja. Trajanje navlake za zube zavisi od stepena povlačenja desni. Vremenom i most zubi prolaze kroz sledeće:

 1. Najpre, desni se blago povlače.
 2. U prostor između most zuba upada hrana.
 3. Zbog otežanog čišćenja hrana propada i stvaraju se bakterije.
 4. Bakterije izazivaju upalne procese.
 5. U kasnijim stadijumima desni krvare ispod stare krunice za zube.
 6. Zubni džepovi se produbljuju.
 7. Most zubi počinju da se klate.
 8. Postoji opasnost od gubitka most zuba.
U ovom slučaju, ukoliko se ništa ne preduzme neizvesno je da nove navlake za zube uopšte i mogu da se urade a da pacijent dobije garanciju dužu od 2-3 godine.

Stari most za zube

most za zube

Kako obezbediti dugovečnost novog mosta ili omogućiti zamenu starog?

Bilo da je novi zubni most u pitanju ili zamena stare krunice za zube, savremena protetika koju primenjujemo u Dental SPA centru u Nišu nalaže prethodnu pripremu okolnog tkiva. Cilj je sterilisati okolno tkivo i eliminisati mogućnost za pojavu zubnih džepova i prostora između mosta i desni. To postižemo na sledeći način:

 1. Laserom se najpre očiste džepovi, korenovi zuba, detaljno se uklone svi konkrementi sa zuba, kao i granulaciono tkivo sa desni koje su uz koren zuba.
 2. Nakon prvog koraka nema više strane materije poput konkremenata između zuba i desni, sve je čisto i sterilno, pa se desni vraćaju i ponovo pripajaju za koren, stvarajući nova vlakna koja se lepe za desni.
 3. Dubina džepova se na ovaj način smanjuje i zubi se fiksiraju.
Fiksirani zubi su bolji i čvršći oslonac na koji mostovi zuba naležu. Dobar oslonac znači da budući most za zube neće imati mikropomeranja u koja će moći da uđu bakterije i sve više i više produbljuju prostor između mosta i zuba.

 

zubni most

Prednosti lasera u odnosu na režanj operaciju

Alternativa koju protetika nudi je režanj operacija, odnosno hirurško podizanje režnja (hirurški se odvoje desni od zuba), a konkrementi se skidaju ultra zvukom. Kod ovakvog strogo mehaničkog čišćenja desni se nakon toga pripajaju za zube, ali se u toku operacije prostor između desni i zuba ne steriliše.

Prednosti lasera:

 1. Laserskim tretmanom se izbegava operacija jer nema potrebe da se podiže režanj.
 2. Razaranje tkiva je minimalno jer laser specijalnim nastavkom prodire u prostor između desni i zuba.
 3. Laser ujedno i ubija sve bakterije i kompletno steriliše prostor.
 4. Za razliku od operacije, bezbolno je.
 5. Cena je značajno niža.

Iako u Dental SPA centru nudimo i režanj operaciju, pacijentima preporučujemo kvalitetniju i jeftiniju lasersku pripremu pre postavljanja navlake za zube.

protetika

Zaključak i cena

Ukoliko se most za zube postavi na zdravoj osnovi, trajaće dugo. Da li je osnova zdrava, pregledaće i reći će Vam stomatolog. Ukoliko osnova nije u potpunosti zdrava, Dental SPA centar Niš je jedno od retkih mesta gde možete dobiti najsavremeniju lasersku pripremu.

Naravno, zubi se nakon što se mostovi zuba postave moraju lepo održavati da bi zdrava još dugo ostala zdrava.

Za zubni most cena se može naći u cenovniku na našem sajtu, u sekciji protetika, za sve tipove navlake za zube. Cene režanj operacije i laserske pripreme se takođe mogu naći u cenovniku i nisu uključene u cenu izrade krunice za zube, već se rade po potrebi i preporuci lekara.


Pročitajte još i ...

Još na sajtu...