zubar u ruci drzi glavu stomatoloskog lasera koji svetli pri vrhuLaserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

Laser koristimo u hirurgiji, lečenju paradontopatije, sterilizaciji zubnih džepova, za beljenje zuba, inciziju frenuluma, cirkumciziju umnjaka, desenzibilizaciju ogoljenog vrata zuba, lečenje kanala korena, i dr. Više o svakoj od ovih intervencija možete naći na našem sajtu.

DETALJI O OVOM TIPU USLUGA U DENTAL SPA CENTRU

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

grupa ljudi stoji iza stomatološkog laseraLaserska tehnologija je poslednjih dvadesetak godina znatno napredovala i laseri se danas primenjuju u skoro svim oblastima stomatologije. Ordinacija Dental Spa centar prati svetske trendove i u svoju parksu je uključila i primenu diodnog lasera najnovije generacije EPIC 10, američkog brenda Biolase, koji je zbog svojih karakteristika dobio brojne nagrade u svetu. Ovo je prvi dentalni laser u regionu!

PROČITAJ CEO TEKST: Primena lasera u Dental SPA

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Slika ima tri dela. Na levoj strani je fotografija sonde stomatoloskog lasera. Na sredini je crtez zuba kroz faze povlacenja desni usled paradontopatije. Desno je crtez glave lasera koja deluje na paradontopatican zubParadentoza je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i kost koja podupire zube, a često se manifestuje krvarenjem desni (prvi znak), što u krajnjem stadijumu dovodi do gubitka zuba. To je bakterijska infekcija koja oštećuje desni i kost koji drže zube u ustima i može zahvatiti jedan ili više zuba. Po prvi put u Nišu se uz pomoć dentalnog lasera, jedinstvenog u ovom delu Srbije, možemo se uspešno boriti protiv protiv ove bolesti.

PROČITAJ CEO TEKST: Lečenje paradontopatije laserom

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Na levoj strani se nalazi slika ukljucenog stomatoloskog lasera, a na desnoj je crtez glave rasera koja deluje na zubni dzep.Parodontalni džep je prostor između desni i zuba gde se skupljaju naslage prepune bakterija, koje deluju svojim toksinima i dovode upale mekog zida džepa i razaranja koštane čašice u koju je usađen zub. Pogodan je za zadržavanje hrane i razmnožavanje bakterija. Ukoliko se ne tretira na vreme, boli, krvari, produbljuje se i dovodi do gubitka zuba.

PROČITAJ CEO TEKST: Terapija zubnog džepa laserom

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

pacijent sa otvorenim ustima u toku tretmana lasromU Dental SPA centru diodni laser zauzima značajno mesto u hirurškim procedurama, lečenju zuba i estetskim intervencijema. Laserom se mogu praviti rezovi na mekom tkivu i to bez krvi, jer laser snagom koju oslobađa izgori krvne sudove, tako da apsolutno nema krvarenja. Efekat lasera na meka tkiva obezbeđuje manje invazivnu "hirurgiju bez krvi“, minimum postoperativnih komplikacija i intervenciju bez bola. Hirurške indikacije za primenu lasera na mekim tkivima su brojne:

PROČITAJ CEO TEKST: Laser u oralnoj hirurgiji

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

fotografija deteta koje ima izrazen frenulum ispod jezika i istog tog deteta nakon uklanjanja frenuluma ispod jezikaFrenulum je mišićno-sluzokožni vezivno nabor, koji je usnoj duplji uglavnom najizraženiji na spoju gornje usne i alveolarnog grebena gornje vilice. On postoji i na spoju donje usne i alveolarnog grebena donje vilice. Odstranjivanje frenuluma se u Dental SPA centru radi primenom diodnog lasera velike snage. Intervencija se izvodi laserski - apsolutno bezbolno. Laserski napravljeni rezovi ne krvare, ne bole, pa se i radi bez primene jake anestezije.

PROČITAJ CEO TEKST: Laserska incizija frenuluma

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

kompjuterska grafika nalik rentgentskom snimku ljudske glave snimane bocno, na kojoj je srvenom bojom oznacen impaktiran umnjak koji udara u susednu sedmicuČesto se dešava da umnjaci ne mogu u potpunosti da izniknu, pa se deo zuba vidi, a deo je pokriven parčetom mesa ispod kog se zavlači i raspada hrana. Taj prostor je teško dostupan za čišćenje, pa često dolazi do zapaljenja (perikoronitisa). Cirkumcizija je pravljenje reza kojim se uklanja deo mesa preko umnjaka. Umesto klasične intervencije skalperom, u Dental SPA centru ovakve intervencije vrše se laserskim nožem, bezbolno i bez krvi (u toku sečenja laser sprži kapilare).

PROČITAJ CEO TEKST: Laserska cirkumcizija umnjaka

User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive

fotografija stomatoloske procedure gde se laserom deluje na osetljiv vrat korena zubaOsetljivost zuba je česta pojava. Pod ovim terminom se obično misli na iznenadan oštar bol ili nelagodnost koja se u zubima javlja u određenim situacijama. Taj osećaj može da se javi prilikom konzumiranja hladne ili tople hrane ili pica, prilikom konzumiranja slatkiša, kada se dodirnu zubi, ili prilikom pranja zuba. Bol se javlja u korenu zuba. U Dental SPA centru laserom možemo otkloniti ovaj problem. Naš procenat uspešnosti u ovome je oko 97%.

PROČITAJ CEO TEKST: Desenzibilizacija vrata zuba

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

krupna dotografija lasera i laserskog zraka koji deluje na zubInfekcija kanala korena je dosta česta i nastaje nakon prodora mikroorganizama u kanal korena zuba. Posledica je razvoj upalnih procesa zubnog nerva, što može prerasti u nekrotično-gangrenozne promene i proširiti se na kost oko zuba. Po pravilu, ove infekcije su jako bolne i potrebno je pristupiti endodontskom (kanalnom) lečenju zuba. Klasično lečenje podrazumeva mehaničko čišćenje rotacionim instrumentima. U Dental SPA centru sterilizacija kanala korena vrši se laserom.Laser energijom koju oslobađa ubija bakterije i steriliše kanal.

PROČITAJ CEO TEKST: Lečenje kanala korena zuba

Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane