User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

na slici se vide zenska usta razvucena u prijatan osmeh. zubi su lepi i beli, a na jednom od zuba je zalepljen cirkonKozmetska stomatologija je posledica formiranih visokih kriterijuma u oceni lepote osmeha, pa i lica u celosti. U kozmetsku stomatologiju spadaju intervencije postavljanja plombi čiji oblik i boja savšeno odgovaraju osnovi zuba, estetska protetika, beljenje zuba, postavljanje zubnog nakita, kao i sve drugo što doprinosi savršenom izgledu.

Tradicionalna stomatologija fokusirana na dijagnosticiranju, lečenju i prevenciji bolesti zuba i usta, dok kozmetska stomatologija prioritet daje estetici odnosno izgledu zuba, usta i lica, zadržavajući, naravno, medicinsku osnovu prevencije i lečenja zuba. Kozmetska stomatologija, je interdisciplinarna grana stomatologije i obuhvata skoro sve grane stomatologije. Restaurativna stomatologija, protetika, ortodoncija, parodontologija imaju za cilj sveukupni izgled pacijenta. Imperativ je da plombe koje se u postavljaju u Dental SPA centru, krunice mostovi, i drugi radovi budu lepo i kvalitetno urađeni, jer je savršenstvo osmeha ono sto se danas ceni i traži.

Osim estetskog pristupa u terapiji bolesti zuba i desni postoje i isključivo estetski zahvati (uklanjanje pigmentacija, izbeljivanje, korekcije desni, defekte gleđi itd.).

vertikalno podeljena slika: gore su stare amalgamske plombe, a dole su zamenjene plombe estetski lepo uradjenim plombama koje su identicne boje kao i zubi i ne primecuju sePigmentne naslage se najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima, češće kod pušača i običnim pranjem zuba ih nije moguće ukloniti. Međutim, ove naslage je moguće vrlo uspešno ukloniti čak i u prostoru između zuba posebnim aparatom koji koristimo u Dental SPA centru, čime se postiže utisak blagog izbeljivanja zuba, čak i pre samog čina beljenja zuba.

Gleđne defekte često nalazimo na vidljivim površinama zuba koji svojom hrapavošću postaju mesta podložna za taloženje plaka i stvaranje pigmentacije. Sitna oštećenja gleđi mogu se jednostavno ispraviti estetskim materijalima koji se savršeno uklapaju u okolnu boju zuba. 

Usne i zubi vidljivi su u komunikaciji i već male promene na njima bitno poboljšavanju izgled što u velikoj meri dovodi do podizanju samopouzdanja. Veća oštećenja zubne supstance zahtevaju terapiju ispunom (plombom) ili protetskim nadoknadom (krunica, keramička ljuskica, most). Boja, oblik i veličina moraju biti u savršenom skladu s prirodnim zubima i činiti funkcionalnu i estetsku celinu. Današnji materijali omogućuju najverniju reprodukciju predhodnog stanja, čak i poboljšanje izgleda pacijenta. 

U cilju estetske stomatologije, rade se tretmani izbeljivanja zuba, ugradnja zubnog nakita, i sl., što umnogome doprinosi ulepšanju osmeha.

Zašto ne biste izgledali lepše i osećali se bolje? Lepši osmeh umnogome doprinosi podizanju samopouzdanja, tako da osoba sa lepim osmehom ima bolje rezultate na svim životnim poljima.


Comments   

0 # Iika 2014-01-19 12:30
Postovani, da li radite lasersko uklanjanje viska desni i postavljane faseti i koja je cena ove intervencije
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Dental Spa 2014-01-19 20:30
Poštovana, radimo lasersku obradu, uklanjanje i oblikovanje desni i nakon toga protetski rad koji je indikovan. Cenu ću Vam poslati emailom. Ako Vas još nešto interesuje, slobodno me kontaktirajte emailom, telefonom ili dodjite lično u ordinaciju.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Besplatni Viber pozivi

zubara mozete zvati besplatno preko uz viber

Gde smo

Platne kartice

placanje stomatoloskih usluga moguce je karticama koje su prikazane na ovoj slici - visa, mastercard, maestro

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane

Real time web analytics, Heat map tracking

Vaša pitanja stomatologu...

 • Da li treba nadoknaditi izvadjeni zub ili ne?

  Dental SPA 21.10.2016 22:53
  Poštovana, ne mogu ništa da Vam kažem dok ne vidim koliki je prostor između 3 i 7. Najverovatnije da ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Dental SPA 21.10.2016 22:50
  Poštovana, fiksna proteza se može postaviti ukoloko postoje pojedinačne krunice. Postoji specijalna metoda ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Dental SPA 21.10.2016 22:46
  Poštovani, ukoliko su zubi ispod navlake dobro zbrušeni i postoji mogućnost za to, može da se bez ...

  Read more...

   
 • Lečenje paradontopatije laserom

  Dental SPA 21.10.2016 22:40
  Poštovana, parodontopatija može da se ustanovi nakon kliničkog pregleda i analize snimka. Parodontopatija ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Zoran 20.10.2016 16:34
  Postovani, Imam porcelanski most na gornjoj vilici, navlake na 1,2, 3-ci . Od kojih je jedinica viseca ...

  Read more...