Kozmetska stomatologija

Kozmetska stomatologija je posledica formiranih visokih kriterijuma u oceni lepote osmeha, pa i lica u celosti. U kozmetsku stomatologiju spadaju intervencije postavljanja plombi čiji oblik i boja savšeno odgovaraju osnovi zuba, estetska protetika, beljenje zuba, postavljanje zubnog nakita, kao i sve drugo što doprinosi savršenom izgledu.

Tradicionalna stomatologija fokusirana na dijagnosticiranju, lečenju i prevenciji bolesti zuba i usta, dok kozmetska stomatologija prioritet daje estetici odnosno izgledu zuba, usta i lica, zadržavajući, naravno, medicinsku osnovu prevencije i lečenja zuba. Kozmetska stomatologija, je interdisciplinarna grana stomatologije i obuhvata skoro sve grane stomatologije. Restaurativna stomatologija, protetika, ortodoncija, parodontologija imaju za cilj sveukupni izgled pacijenta. Imperativ je da plombe koje se u postavljaju u Dental SPA centru, krunice mostovi, i drugi radovi budu lepo i kvalitetno urađeni, jer je savršenstvo osmeha ono sto se danas ceni i traži.

Osim estetskog pristupa u terapiji bolesti zuba i desni postoje i isključivo estetski zahvati (uklanjanje pigmentacija, izbeljivanje, korekcije desni, defekte gleđi itd.).

KozmetksaPigmentne naslage se najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima, češće kod pušača i običnim pranjem zuba ih nije moguće ukloniti. Međutim, ove naslage je moguće vrlo uspešno ukloniti čak i u prostoru između zuba posebnim aparatom koji koristimo u Dental SPA centru, čime se postiže utisak blagog izbeljivanja zuba, čak i pre samog čina beljenja zuba.

Gleđne defekte često nalazimo na vidljivim površinama zuba koji svojom hrapavošću postaju mesta podložna za taloženje plaka i stvaranje pigmentacije. Sitna oštećenja gleđi mogu se jednostavno ispraviti estetskim materijalima koji se savršeno uklapaju u okolnu boju zuba. 

Usne i zubi vidljivi su u komunikaciji i već male promene na njima bitno poboljšavanju izgled što u velikoj meri dovodi do podizanju samopouzdanja. Veća oštećenja zubne supstance zahtevaju terapiju ispunom (plombom) ili protetskim nadoknadom (krunica, keramička ljuskica, most). Boja, oblik i veličina moraju biti u savršenom skladu s prirodnim zubima i činiti funkcionalnu i estetsku celinu. Današnji materijali omogućuju najverniju reprodukciju predhodnog stanja, čak i poboljšanje izgleda pacijenta. 

U cilju estetske stomatologije, rade se tretmani izbeljivanja zuba, ugradnja zubnog nakita, i sl., što umnogome doprinosi ulepšanju osmeha.

Zašto ne biste izgledali lepše i osećali se bolje? Lepši osmeh umnogome doprinosi podizanju samopouzdanja, tako da osoba sa lepim osmehom ima bolje rezultate na svim životnim poljima.


Comments   

0 # Iika 2014-01-19 12:30
Postovani, da li radite lasersko uklanjanje viska desni i postavljane faseti i koja je cena ove intervencije
Reply | Reply with quote | Quote
0 # Dental Spa 2014-01-19 20:30
Poštovana, radimo lasersku obradu, uklanjanje i oblikovanje desni i nakon toga protetski rad koji je indikovan. Cenu ću Vam poslati emailom. Ako Vas još nešto interesuje, slobodno me kontaktirajte emailom, telefonom ili dodjite lično u ordinaciju.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Besplatni Viber pozivi

Gde smo

Platne kartice

Dodatne mogućnosti plaćanja:
- platnom karticom
- čekovima građana
- putem administrativne zabrane

Real time web analytics, Heat map tracking

Vaša pitanja stomatologu...

 • Hirurgija

  Sanja D24 26.06.2016 20:03
  Postovani,trebam operisati zub 38,koji je u horizontalnom polozaju,dio krune je izrastao,prema ...

  Read more...

   
 • Zubni inlej

  Dental SPA 26.06.2016 16:43
  Poštovani, fasete služe za korekciju minimalnih nepravilnosti na zubima. Ne koriste se za ispravljanje ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Dental SPA 26.06.2016 16:41
  Postovana, ploma sa desne i navlaka sa leve strane nemaju veze. Navlaka je slučajno ispala jer se ...

  Read more...

   
 • Pitanja koja nisu među gore navedenim

  Sunnce 26.06.2016 02:09
  Postovanje, prije par mjeseci radila sam peticu na gornjoj desnoj strani, na lijevoj strani na cetvrtici ...

  Read more...

   
 • Zubni inlej

  Slavi 25.06.2016 19:26
  Donro vece... zanima me da li mogu obe fasete da se odrade na bas krive zube? Mislim na gornjih 6 ...

  Read more...