Kozmetska stomatologija PDF Print E-mail

 KozmetksaKozmetska stomatologija je novija oblast stomatologije nastala kao posledica formiranih visokih kriterijuma u oceni lepote osmeha. 

Tradicionalna stomatologija fokusirana na dijagnosticiranju, lecenju i prevenciji bolesti zuba i usta, a kozmetska stomatologija prioritet daje estetici odnosno izgledu zuba,usta i lica. Kozmetska stomatologija, je interdisciplinarna grana stomatologije i obuhvata skoro sve grane stomatologije. Restaurativna stomatologija, protetika, ortodoncija, parodontologija imaju samo jedan cilj, a to je izgled pacijenta. Plombe koje stavljamo pacijentu, krunice mostovi, morju biti lepo i kvalitetno uradjeni, jer je savrsenstvo osmeha ono sto se danas ceni i trazi.

Osim estetskog pristupa u terapiji bolesti zuba i desni postoje i iskljucivo estetski zahvati (uklanjanje pigmentacija, izbeljivanje, korekcije desni, defekte gledji itd.).

Pigmentne naslage se najcesce nalazimo na prednjim donjim zubima, cesce kod pusaca i nije ih moguce ukloniti pranjem zuba. Moguce ih je vrlo uspesno ukloniti cak i u prostoru izmedju zuba posebnim aparatom, tako da se postigo utisak blagog izbeljivanja zuba.


Gledjne defekte cesto nalazimo na vidljivim povrsinama zuba koji svojom hrapavoscu postaju mesta podlozna za talozenje plaka i stvaranje pigmentacije. Sitna ostecenja gledji mogu se jednostavno ispraviti estetskim materijalima koji se savrseno uklapaju u okolnu boju zuba. 

Usne i zubi vidljivi su u komunikaciji i vec male promene na njima bitno poboljsavanju izgled sto u velikoj meri dovodi podizanju samopouzdanja. Veca ostecenja zubne supstance zahtevaju terapiju ispunom (plombom) ili protetskim nadoknadom (krunica, keramicka ljuskica, most). Boja, oblik i velicina moraju biti u savrsenom skladu s prirodnim zubima i ciniti funkcionalnu i estetsku celinu. Danasnji materijali omogucuju najverniju reprodukciju predhodnog stanja, cak i poboljsanje izgleda pacijenta. 

U cilju estetske stomatologije, rade se tretmani izbeljivanja zuba, specijalnom lampom, kao i ugradnja zubnog nakita, sto u mnogome doprinosi ulepsanju osmeha.

Zasto ne biste izgledali lepse i osecali se bolje? 
Lepsi osmeh u mnogome doprinosi podizanju samopouzdanja, tako da osoba sa lepim osmehom ima bolje rezultate na svim zivotnim poljima.

Ovo nikako ne znaci da je estetika i jedini cilj kozmetske stomatologije.
 

Postavi pitanje


Sigurnosni kod
Osvezi

Pitanja i odgovori   

 
0 # Iika 19.01.2014 13:30
Postovani, da li radite lasersko uklanjanje viska desni i postavljane faseti i koja je cena ove intervencije
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
 
 
0 # Dental Spa 19.01.2014 21:30
Poštovana, radimo lasersku obradu, uklanjanje i oblikovanje desni i nakon toga protetski rad koji je indikovan. Cenu ću Vam poslati emailom. Ako Vas još nešto interesuje, slobodno me kontaktirajte emailom, telefonom ili dodjite lično u ordinaciju.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
 


Atiaging SPA studio

AAbaner